Blichfeldt - Kitta & Sven

Søg
Gå til indhold

Hoved menu

Blichfeldt

Slægt > Slægtsbøger

Gamle slægtsbøger...

Vi har lånt 2 gamle slægtsbøger af Fanny Blegvad (pigenavn: Permin). Vi har scannet dem og synes bestemt, de er bevaringsværdige. Derfor har vi valgt at videregive dem her på vores hjemmeside.

Disse bøger drejer sig om

slægten Blichfeldt

Den ældste bog er skrevet af Lauritz Christoffer Blichfeldt, født 16. februar 1832, død 5. august 1894.

Lauritz Blichfeldt havde en manufakturhandel i Randers. Billedet er hentet fra Poul Egede Møllers hjemmeside. Her findes også en beretning om livet i manufakturhandlerens hjem. Denne beretning er skrevet af den yngste datter, som blev kaldt Misse. Hjemmesiden er i øjeblikket ikke tilgængelig.

Det lille hæfte er bogtrykt og udgivet i 1871. Det imponerer os, at Lauritz har slægtsforsket og haft så stor interesse for feltet, at han ville videregive sin viden til familie og andre interesserede. Det lille hæfte er bevaringsværdigt.

 

Her står:

Nærværende Stamtavle, der begynder med Aaret 1566, den ældste
Oplysning om Familien jeg har kunnet finde, var fra Begyndelsen af
kun bestemt for mig selv og mine Nærmeste; men da jeg senere har
troet at den muligen ogsaa kunde have Interesse for Andre af Fami-
lien, saa besluttede jeg mig til at lade den trykke.
    Tilføininger modtages med Taknemlighed.

        Randers, i August 1871.

                                              Lauritz Blichfeldt.

 

Se hele hæftet som pdf-fil her.

Lauritz Blichfeldt har også haft kendskab til sin mors fornemme stamtræ. Ved Lovise Charlotte Müller skrev han: Se Rentemester Henrik Müllers Stamtavle.

Den anden slægtsbog, vi lånte af Fanny, udkom i 1911. Da materialet er mere end 70 år gammelt går vi ud fra, at bogen ikke er omfattet af loven om ophavsret, hvorfor vi lægger den ud her.

Den er skrevet af Torkil Baumgarten. Det er et historisk dokument, og selvfølgelig er der siden kommet supplerende oplysninger til; fx. er man nu ret enige om, at stamfaderen, våbenmester hos Christian den Tredje, Otto Blichfeldt var født i Westphalen i Tyskland ca. 1494. Det giver god mening, at familienavnet har tysk oprindelse.

Vi har scannet bogen og lavet en pdf-fil.
Hent den her.


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu