2014 - Kitta & Sven

Søg
Gå til indhold

Hoved menu

2014

Rejseliv > Hymer Klub Danmark

             2014Efterårstræf

i Dresden
12.-18. okt. 2014

Der deltog 31 vogne i træffet - vi var ialt 61 personer.

Turledere på turen var Mary-Ann & Hans Lebeck og os.

Mange ankom nogle dage før til vores campingplads: LuxOase. Campingpladsen er virkelig en luksusplads - flotte sanitære bygninger, en restaurant, wellnes og meget hjælpsomme mennesker i receptionen.

I løbet af søndagen var alle ankommet og kunne deltage i vores informationsmøde kl. 17. Her fik de en introduktion til turens program.

Hele ugen kunne vi råde over et stort samlingslokale, hvor vi kunne mødes over medbragt mad - og få det hyggelige samvær, som hører til et godt træf.

Mandag den 13. oktober

Denne dag skinnede solen, og vi havde over 20 graders varme. Kl 9 startede træffets første udflugt, som gik til den gamle bydel i Dresden. Vi blev transporteret i 2 busser. I den ene var der en guide, der kunne tale dansk - desværre et noget gebrokkent dansk - i den anden en tysk guide, som var meget kompetent.

Første del af turen var en rundtur i bus i Dresdens gamle bykerne. Derefter en gåtur med guiden i den gamle bydel med Semperoperaen, Zwinger paladset, Frauenkirche osv. Derefter lidt tid på egen hånd, inden vi skulle sejle med hjuldamperen "Leipzig" til Pillnitz. Under sejlturen var der tid til at nyde "et lettere frokostmåltid" :-)

I Pillnitz havde vi mulighed for at se slotsparken, som var utrolig flot.
                                                                                                                    

                                                             Klik på et billede for at se det i stort format

Tirsdag den 14. oktober

Dagen var til fri disposition. En gruppe på 17 meldte sig til at besøge VW's samlefabrik i Dresden, hvor man bygger de ekslusive VW Phaeton og Bentley biler. Da fabrikken er bygget op af stål og glas, bærer den navnet 'Gläserne Manufaktur'.

Sidste del af navnet skyldes, at størstedelen af fabrikationen foregår manuelt. På fabrikken er der kun 4 robotter, som udelukkende bruges til tunge arbejdsoperationer.

For god ordens skyld skal det lige nævnes, at de to fabriksfotos fra produktionen af Phaeton er hentet på VW's hjemmeside. Der var jo fotoforbud...

Onsdag den 15. oktober

Vejret var ikke med os denne dag. Allerede før vi forlod LuxOase, var det begyndt at regne. Ærgerligt, når vi netop i dag skulle ned til det smukke og vilde naturområde Saksiske Schweiz med Bastei-klipperne og det mægtige fæstningsanlæg Königstein.

Da vi gik de 400-500 m fra busholdepladsen til udsigtspunktet ved Bastei, silede det ned. Mange valgte derfor at blive i nogenlunde tørvejr ved hotellet, restauranten og souvenirboderne. Sammen med ca. halvdelen af gruppen valgte vi at trodse vejret. "Belønningen" udeblev ikke. Billederne fortæller det. Smukt, magisk, vildt, uvirkeligt.

Pga. vejret blev programmet på klipperne afkortet lidt. Turen gik videre til Königstein. Til vores store held klarede det op, så resten af dagens program foregik i solskin. Fra fæstningen var der den flotteste udsigt ud over Saksiske Schweiz og Elb-dalen.

Torsdag den 16. oktober

Jørgen og Lissi havde på 'fridagen' tirsdag været omkring familien Steyer's lille fabrik i Wallroda, et par km fra LuxOase. På fabrikken håndlaver man kunstige blomster. Lissi og Jørgen havde fået aftalt, at vi kunne komme på besøg torsdag.

Der var så stor interesse for at se produktionen, at vi var nødt til at dele os op i to hold, et på 21 og et på 22 personer. Og hold da op, hvor var det spændende at se, hvordan silke, fløjl og andre materialer blev forvandlet til de smukkeste blomster.

Familien Steyer's kunder er ikke hvem som helst. Fru Steyer fortalte med stolthed, at både det danske og det engelske kongehus er faste kunder gennem deres leverandører. Selvfølgelig lod nogle af os i gruppen sig også friste, - lidt kongelig har man vel lov at være...

Knap så kongeligt var det senere på dagen. Sammen med Harni og Eva besøgte vi nemlig DDR-museet i Dresden-bydelen Radebeul. Museet har navnet 'Zeitreise', og på hver af dets 4 etager bliver man ført på en tidsrejse gennem de 4 årtier, DDR eksisterede - et årti på hver etage. Her skulle man så få en fornemmelse af, hvordan det var at bo, arbejde og dyrke fritiden i bonde- og arbejderstaten DDR.
Det var i hvert fald intentionen... Det var imidlertid svært at få noget overblik over den enorme samling af alt muligt. Visse steder virkede museet som en blanding af udstilling og magasin på én gang. I stedet for at udstille fx én knallert og én cykel, var der måske 20 af hver - oven i hinanden. Jeg tror ikke, noget DDR-hjem havde så mange el-orgler og synthesizere stablet sammen i ét rum, som vi så på museet! Billederne, vi har valgt, er fra den mindst rodede del af museet.

Dagen sluttede med festmiddag i campingpladsens restaurant Seeterrasse. Det var en rigtig hyggelig aften med god mad - og fine gaver til os 4 turledere. Tusind tak for de sjove, trædrejede nisser.

Fredag den 17. oktober

Turprogrammet for træffets sidste dag startede kl. 10 med et besøg på den godt 300 år gamle porcelænsfabrik i Meissen. Det blev en oplevelse, som mange sikkert vil huske længe.

Vi havde regnet med at vi ville blive guidet rundt, udstyret med hovedtelefoner el.lign. med dansk tale. Næ-næ, - i fabrikkens arbejdende museum/værksted fik vi på dansk meget anskueligt forklaret de forskellige faser i fremstillingen af porcelæn. Det var imponerende at se de dygtige pocelænsmalere. De var sikre på hånden og ku' deres kram.

Kort før middag kørte vi lidt uden for Meissen til Herr Kämpfe's Weinterrassen. Hjemmefra havde vi bestil hhv. røget laks eller grillet ribben. Da maden var sat til livs, skulle vi gennem en større vinsmagning, hvor vi blev præsenteret for 6 forskellige, lokale vine - fem hvide og en enkelt rød. Da vi nåede til sidste glas, var stemningen ret så løftet.

Dagens og træffets sidste officielle punkt var et kort besøg ved det utroligt smukke slot Moritzburg nordøst for Meissen. Som mange af de andre ting, som har været indeholdt i turprogrammet, blev dette besøg kun en appetitvækker. Mary-Ann og Hans samt vi, Kitta og Sven håber, at mange senere vil ta' turen til Dresden alene og gense noget af det, vi har "udsat jer for". Og man bor jo godt på LuxOase...

Lørdag den 18. oktober

Vi havde sagt farvel til hinanden fredag aften, og allerede kl. 7 lørdag morgen kørte de første ud fra campingpladsen. Enkelte var kørt fredag, og enkelte blev lidt længere.

I må gerne hente billederne fra træffet ned til privat brug. De kan downloades ved at klikke på et billede, så det vises i stor størrelse. Højreklik herefter på billedet og vælg "Gem billede som" eller "Kopier". Hvis man vælger det sidste og åbner billedet i et billedbehandlingsprogram, får man den højeste opløsning. Husk at gemme i jpg-format.

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu