Rådyr på besøg - Kitta & Sven

Søg
Gå til indhold

Hoved menu

Rådyr på besøg

Interesser > Dyreliv omkring os

Vintergæst i haven

De sidste par vintre har i perioder været hårde med frost og sne. Det har tvunget bl.a. rådyrene til at gå tæt på menneskeboligerne.
Vi har jævnligt haft besøg af rådyrene oppe fra skoven, som er kommet enten alene eller i flok. En dag så vi 3 meget vagtsomme, tydeligvis helt unge rådyr gå og nippe af buskene inde i naboens have.
Billederne her er fra 2013, hvor et ungt rådyr fouragerede i vores have.
Det gik ud over vores brogetbladede benved, som gror op af vores rødtjørn. Benveden tog dog ikke alvorlig skade af at få rippet bladene af så højt, dyret kunne nå. I løbet af sommeren stod den igen i fuldt flor. Så vi lader rådyrene tage for sig af retterne. De går dog også i køkkenhaven; det er vi ikke så glade for.

Her i 2015 havde vi pludselig besøg af et rådyr med et stort lam. Mens ungen lå og hyggede sig/tyggede drøv, holdt moderen vagt. Hun var tydeligt meget nervøs!

En morgen en af de sidste dage i maj var der besøg af en rådyrhun med et meget ungt kid, som næppe var mange timer eller dage gammelt. Uafladeligt søgte den ind under moderen for at die. Hun havde travlt med at guffe i sige af naboens hindbærbuske samt jordbærplanterne i højbedskasserne.
Hele sceneriet kunne vi følge fra soveværelsvinduet

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu