Havens fugle - Kitta & Sven

Søg
Gå til indhold

Hoved menu

Havens fugle

Interesser > Dyreliv omkring os

Havens fugle

De seneste år er vi blevet meget mere opmærk-somme på det rige fugleliv, vi har rundt om huset.
Lige uden for køkkenvinduet har vi hver vinter hængt foder ud til fuglene, som regel mejsekugler. Det giver et mylder af småfugle, som vi kan sidde og følge fra vores spiseplads i køkkenet. Inden for rækkevidde har vi flere gode fuglebøger (til amatører som os). I fjor så vi mange skovspurve. Havens rockere kaldte vi dem, da de jagede de andre småfugle væk for selv at "komme til fadet". Dem har vi ikke set mange af denne vinter – 2013.
I stedet har det myldret med blåmejser og musvitter. Selv flagspætten har været fristet af foderkuglerne. Den lille rødhals kan ikke rigtigt sidde på foderautomaten. Den finder i stedet frø, som falder ned på jorden under foderstedet. Det samme gælder solsorten. Vi holder meget af den, når den en lys sommeraften sidder og synger oppe på naboens tagrygning. Til gengæld er den slemt ude efter vores kirsebær hen på sensommeren.

En morgen oplevede vi et sandt drama, hvor en solsort blev angrebet af en spurvehøg, som i et lynsnart hug angreb den forsvarsløse fugl. En vild kamp opstod, så fjer og dun føg omkring. Til alt held havde vi kameraet med 300 mm linsen lige ved hånden, og det kom der en meget dramatisk billedserie ud af. En serie om en ulige kamp, som endte med en livløs solsort. Pludselig fik høgen øje på os, og i en brøkdel af et sekund lettede den med solsorten i kløerne. Hvorfor vi ikke greb ind? Vi kunne ikke have stillet noget op. Solsortens liv var forbi, - det havde spurvehøgens sult bestemt. Havde vi banket på ruden, eller på anden måde grebet ind, var høgen blot fløjet med sit bytte lidt før.

De – efter vores mening – flotteste/sødeste fugle, vi i denne vinter har haft besøg af, er halemejserne, som det lykkedes Kitta at få taget en stribe gode billeder af en dag, jeg ikke var hjemme. På et tidspunkt sad der 4 på én gang ved foderet. Det er meget sky fugle, som fløj, blot vi nærmede os vinduet.

Alle fuglebillederne er taget med mit Nikon-objektiv ED AF-S Nikkor 70-300 mm 4,5-5,6 G VR. En fantastisk optik til naturfotografering. De første billeder, jeg tog med objektivet, var et par rødstjerte, han og hun, som en sommerdag, efter tur, sad ude på stativet til vores hængekøje.

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu