Telt - Kitta & Sven

Søg
Gå til indhold

Hoved menu

Telt

Rejseliv > Camping

Teltferie

Som barn havde Kitta og hendes familie i mange år været campister. Først nogle enkelte overnatninger i et hvidt spidstelt, senere i et "luksusvillatelt" med 2 sovekabiner (min mor havde selv syet den ene) og en køkkenkarnap.
Vi var afsted de fleste lørdag/søndage i sommer-perioden. Weekenden begyndte jo ikke om fredagen dengang. Det kunne kun blive til 1 uges sommerferie, idet min far havde et malerfirma, som skulle passes. Vi besøgte mange spændende steder i Danmark, men var aldrig i udlandet.
Se teltbrouchure fra 1959.

Vores allerførste campingtur som nyetablederede i Kalundborg foregik i sommeren 1972. Turen gik fra Svens forældre i Sønderjylland op langs Jyllands vestkyst til Kittas forældre i Nordjylland.

Nu følte Sven virkelig, at han fik opfyldt sin drenge-drøm om at være på ekspedition - ligesom hans store forbillede, globetrotteren Jørgen Bitsch.
Teltet var et gammelt, slidt villatelt. Efter vist nok 2 overnatninger opgav vi dét eventyr. Med en labrador med en stærk frihedstrang i et telt med defekt lynlås blev det en kort "safaritur"!

Bilen var en Land Rover fra 1952. Lige Svens drømmebil. Den havde oprindeligt været lyseblå, - måske hvid, da den i sin tid kørte rundt i området omkring Sakskøbing Sukkerfabrik. Men ham, vi købte den af, havde malet den army-grøn. Der var stort set ikke noget varmeapperat i den, ligesom den havde usynkroniseret gearkasse! Altså måtte Sven lære det der med dobbelt udkobling. Uha, det var svært, - så halvandet år efter blev den solgt igen.

Vores næste campingtur foregik i sommeren 1975. Vi havde nu fået barn, og som det fremgår af billederne, havde vi taget hele hjemmet med i spidsteltet. Nu skulle Sven gøres til campist, og denne gang havde vi sat hunden i pension.

Absalon Camping var hektisk i sommeren 1975. Der kom bl.a. en turistbus med unge mennesker, som skulle bo i telte ved siden af os. De havde det gode humør og guitaren med, og de lange lyse sommer-nætter skulle udnyttes, så vi blev heller ikke over-bevist om campinglivets glæder denne sommer.

Bedre gik det ikke sommeren 1977, hvor vi valgte at medbringe det gamle villatelt – med defekt lynlås. Vi var optimistiske, så vi tog til Norge. Nu skulle der mere ekotiske oplevelser til. Oslo var målet! Vi valgte Drammen Camping. Men inden vi nåede så langt, havde vi en enkelt overnatning på Høisand Camping, som vi nåede kort før mørkets frembrud. Jorden forsvandt under os, da vi opdagede, at der manglede en teltstang. Vi var ved at pakke sammen igen og leje en hytte. Vi flyttede bilen, - dér lå stangen. På den igen. Stemningen var ikke i top!

Vi nød opholdet på Drammen Camping og turene til Oslo, bl.a. med besøg på Munch-Museet og Kongsberg Sølvminer. Tredje nat fik vi et kuldechok med -3º og sne. I et telt uden lynlås var der rigelig udluftning!!

Heller ikke her blev Sven overbevist om det frie lejrliv. Men Norge var dejlig, og Sven begyndte at fable om hytteferie deroppe til næste år…

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu