Jens Peter Pedersen - kittaogsven

Kitta & Sven
Kitta & Sven
Gå til indhold

Jens Peter Pedersen

Slægt > Emigranter USA 2
Min oldemors bror:
Jens Peter Pedersen
1875 - 1944

Jens Peter blev født 7. juni 1875 og døbt i Jetsmark Kirke den 24. oktober 1875. Hans far var husmand Jens Christian Pedersen, og moderen hed Jensine Pouline Jensdatter.

Han havde 2 ældre søskende og 5 yngre. Alle disse børn voksede op på et lille husmandssted. Faderen kunne tække tag, så han har nok tjent penge ved siden af. Jens Peters far var selv blevet forsørget af fattigvæsenet som barn, så jeg tror, at det har været en æressag, at han i sit voksenliv kunne klare sig økonomisk.

Jens Peter blev konfirmeret 14. april 1889. På dette tidspunkt uddelte præsten karakterer. Han fik karakteren mg i både kundskab og opførsel.  Efter 1889 blev forældrene medlemmer af menigheden "Frimission", som stod udenfor folkekirken. Men Jens Peter blev ikke "vakt", han var lutheraner hele livet.

Han kom ud at tjene efter konfirmationen. Ved folketællingen i 1890 var han tjenestekarl på Rævkjærgaard. Det var en stor gård med 8 karle og 3 tjenestepiger. En "arbeidskarl" skulle sikkert udføre hårdt fysisk arbejde, og Jens Peter var altså kun 14 år på dette tidspunkt.


Han arbejdede på Rævkærgaard til 1898. Han var på dette tidspunkt 22 år, og det er mange år at være i samme tjenesteforhold, så han må have haft det godt.

Ved folketællingen i 1901 arbejdede han på herregården Bratskov i Brovst Sogn. Hans søster, min oldemor Margrethe Pedersen, havde arbejdet her i år 1900. Hun blev gravid, og faderen ville eller kunne ikke gifte sig med hende. Det var en stor skam i familien, og stakkels Margrethe måtte bo hos de meget religiøse forældre. Barnefaderen arbejdede ved folketællingen i 1901 stadig på Bratskov, så han var altså kollega til Margrethes storebror.
Her er navnene på alle ansatte på Bratskov i 1901. Jeg har markeret Jens Peter og Christian.

Jens Peter var avlskarl på Bratskov. Så han har været dygtig, idet avlskarlen skulle lede arbejdet, hvis forvalteren ikke var til stede.
Jeg håber, at Jens Peter har holdt godt øje med min oldefar.

Folkeholdet på Bratskov med godsejer Vilhelm Hane-Schmidt. Billedet er fra perioden 1898 til 1901.
Det kunne være Jens Peter, der står i bagerste række, nr. 2 fra venstre.
Jens Peter havde et godt øje til kokkepigen. Hun hed Ane Kathrine Mikkelsen, og hun er også med på folketællingslisten, selvom efternavnet er stavet forkert.

Jens Peter og Ane Kathrine blev gift i Brovst Kirke den 5. november 1901.
Hvem var Ane Katrine?

Hun blev født i Ingstrup Sogn 4. november 1876. Hendes far var indsidder Anders Peter Mikkelsen, og moderen hed Inger Kathrine Sommer Knudsen. Faderen døde i 1884, og i kirkebogen stod der: Husmand i Brødslev, fattiglem, død på læge Lorenzens sygestue i Aalborg. Der var efterfølgende en regning, som borgmesteren i Aalborg krævede betalt. Moderen var enten fysisk eller psykisk syg, så Ane Kathrine og hendes 2 søskende blev plejebørn hos familiemedlemmer. Hun havde en lillebror, som hed Mikkel Christian Niels Mikkelsen. Han blev senere i hendes liv en vigtig person. Ved folketællingen i 1890 boede Kathrine hos moderens bror i Jetsmark Sogn, og her blev hun konfirmeret 5. november 1890. Hendes karakter var g+.


I 1901 var hun så kokkepige og pigetjener på Bratskov.


I 1906 havde parret en datter. Hun blev ikke opkaldt efter et familiemedlem, men fik navnet Asta, som ikke var et modenavn i 1903, kun 32 piger fik navnet Asta. Ved dåben stod der, at Jens Peter var husmand på Bratskov Mark. Desuden var han daglejer, så gården har været meget lille.
Pouline Nielsen var tjenestepige eller plejebarn hos dem. Hun blev født i Skivum Østerkrat. Forældrene var ikke døde, men var blevet skilt, eller i hvert fald havde faderen forladt hjemmet. Moderen skulle forsørge 4 mindre søskende. Hun arbejdede som vaskekone, så pengene har været små. Pouline blev konfirmeret i Brovst Sogn, og der står kun forældrenes navne og tilføjet Bratskov Mark. Moderen boede ikke på Bratskov Mark, så jeg tolker det sådan, at Pouline har boet hos Jens Peter og Katrine hele tiden. I hvert fald betød hun noget for dem.5. september 1906 fik de en søn. Ingen i familien var faddere til sønnen, og han kom til at hedde Lindstrøm. I dag er dette navn ikke på listen over godkendte navne. Man kan hedde Lindy.
21. maj 1909 fik de barn nr. 3, en lille pige, der kom til at hedde Marie. Hun blev døbt 1. april året efter. Det var dengang usædvanligt med så sen en dåb. Der var heller ingen slægtninge, der stod fadder ved Maries dåb.
Drømmen om Amerika
I 1910 havde Jens Peter kone og 3 børn. Det lille husmandssted, de havde på Bratskov Mark, var ikke stort nok til, at de kunne leve komfortabelt, så Jens Peter måtte arbejde som daglejer ved siden af.

Han havde 3 søstre, der var emigreret til USA. 2 af dem boede i storbyen Racine, og Jens Peter var landmand, og han kunne nok ikke tænke sig at blive arbejder i en stor by. At være farmer i Iowa var mere tillokkende. Katrines lillebror, Mikkel Christian Niels Mikkelsen var taget til USA i 1904 og boede i Battle Creek i Iowa, hvor der var mange danske indvandrere. I USA ændres hans navn til Chris Mickelsen.
Jens og Katrine tager en stor beslutning, og Chris ville hjælpe dem den første tid.

Jeg har ikke fundet dem i Politiets register over udvandrede, for den elektroniske udgave rækker kun til 1908. Jeg ved, de købte billet hos Cunard Line, hvor ruterne som regel gik via Norge og derefter Liverpool. Jeg ved også, at de befinder sig i Liverpool i dagene op til 13. september, fordi deres navne står på passagerlisten. Deres navne er blevet streget ud inden afgang. Hvis en passager var syg, ville man ikke få lov at komme ombord, så jeg tror 1 familiemedlem var syg, og at hele familien har udskudt rejsen.
SS Caronia for fuld damp.
Skibet blev brugt under 1. Verdenskrig til troppetransport.

Min hypotese var, at Marie på 1 år er blevet smittet med en alvorlig sygdom og dør, mens de er i Liverpool. Hun mangler på passagerlisten, da familien sejler med med næste skib Caronia den 20. september. Det blev fuldstændig bekræftet, da jeg fandt dette på FamilySearch.

Det har ikke været en lykkelig og forventningsfuld familie, der gik ombord på skibet. Mange mørke tanker må have fyldt hovedet.

På begge passagerlister står der, at Pouline Kirstine Nielsen på 15 år rejste sammen med familien. Pouline boede jo hos dem ved folketællingen i 1906. Jeg har fundet ud af en del om hendes liv i USA, og den historie får du allernederst på siden.
På side 2 i passagerlisten fra 20. september får vi lidt oplysningen om rejsens mål. De skal over til brother in law Chris Mikkelsen i Battle Creek, Iowa. Ud for Pouline står der, det er hendes onkel. De havde selv betalt billetten.

Jens Peter er 6 fod og 9 inches i højde, har lyst hår og blå øjne. Deres fødested er ulæseligt skrevet, men vi kender jo stederne. Man skulle have 50 dollar, men det var der næsten ingen, der havde. På den planlagte tur rådede de over 50 dollar. Ud for Jens Peter er der streget ud, måske står der 16 dollar. Så har opholdet i Liverpool og begravelsen kostet 34 dollar.

De ankom til New York 27. september 1910. Herfra gik rejsen til Iowa. Den oprindelige rejse gik kun til Boston, så nu skulle de finde ruten og betale for billetten til Battle Creek. Da der jo ikke var mobiltelefon, og postvæsenet var langsomt, kan det tænkes, at Chris ikke vidste, hvorfor de kom senere end ventet.
Livet i Iowa

Når man ankommer først i oktober til en landbrugsregion, så er det godt at kunne få arbejde og tag over hovedet hos konens bror. Jens Peter bliver meget hurtigt overbevist om, at han vil være amerikansk statsborger. Og han får hurtigt sin egen farm - nok ikke som ejer, men som lejer.
15. februar 1911 var denne notits i avisen Ida County Pioneer. Så her har Jens Peter udfyldt det første papir. Christian Mickelsen var hans svoger og Vm. Jensen var hans søsters mand. Vm. Jensen og Marie Magdalene flyttede fra Racine til Battle Creek i 1911.

Marie Magdalene havde gemt dette billede af Jens' gård i Battle Creek. Det har jo været herskabelige forhold sammenlignet med husmandsstedet i Danmark. På trappen sidder Asta og Lindstrom. Billedet har jeg netop fået af Marie Magdalenes barnebarn - stor tak til Kathy Ballard.

Jeg har også fået billeder af Chris Mickelsen, som jo var Kathrines bror.
Der er kun folketællinger til at belyse livet på landet, ingen adressebog som i de store byer. Så er det dejligt, at den lille lokale avis er lagt ud på nettet til gratis afbenyttelse.

I Iowa er det så heldigt, at staten lavede en særskilt folketælling i 1915:

Hent kort over Corwin Township
Dette er Jens Peters skema. Han var farmer, men ejede ikke sin gård. Familien boede i Corwin Township, som lå i Ida County. De har ikke haft langt til byen Ida Grove. Han tjente ved sit erhverv 1200 dollar om året, hvilket faktisk er over gennemsnittet. De har været 4 år i USA, og han søger om statsborgerskab. Der er et lignende kort for Katrine, men her er ikke anført indtægt. Hendes navn er blevet til Catharina.

Chris Mikkelsen boede i Garfield Township, som lå lidt sydligere. Han var blevet gift i 1912 med Carla Johanne Marie Linde. Hans indtægt var 2000 dollar.

Det fantastiske ved denne folketælling i 1915 er, at vi kan se, hvor stor en besætning de havde på gården. De har været selvforsynende med fødevarer. Her er Jens Peters dyrehold:
Jeg har læst, at hvis man havde 5 malkekøer, så var man selvforsynende med alle mælkeprodukter som smør og ost. Antallet af fjerkræ har da også kunnet levere æg og høns til suppegryden.

Det er virkelig mange heste, der er på farmen. Måske avlede han heste til salg.

Den lille husmand fra Bratskov Mark havde da gjort det meget godt "over there".
Jens Peter og Katrine oplever økonomisk velstand og fremgang. En bil må være et kæmpe statussymbol i 1915, og en Overland er da en sej bil. På billedet ses en automobilhandel med Overland Touring Cars model 1915. Så kan Jens Peter vist godt sælge nogle heste. Notitsen blev bragt i Ida County Pioneer den 28. april 1915.
Tragisk dødsfald
Julen 1917 blev anderledes, end de havde forestillet sig. Den 11. december 1917 døde Asta. Hun var kun 14 år gammel, og det er ikke svært at forstille sig sorgen. De havde jo i forvejen mistet deres yngste datter, så nu var der 1 søn tilbage. Der knytter sig en tragisk og dramatisk historie til Astas død. Hun døde af en blindtarmsbetændelse, man ikke kunne behandle. Og der blev skrevet denne nekrolog i The Ida County Pioneer, Onsdag den 12. december 1917, side 1 (tak til Deb Kueter for hjælp til at finde obituary):
DEATH OF ASTA PEDERSEN

Asta Pedersen, daughter of Jens P.
and Katrina Pedersen, departed this
life at 3 30 a m. December 14, at the
Hartley hospital at Battle Creek. Her
age at time of death was 14 years, 10
months and 13 days. She is survived
by her parents and one brother.
Asta was born in Brovst, Denmark
on the 8 thday of February, 1903, and
arrived in this country with her par-
ents in 1910, and being at that time
of school age, started immediately to
school in western Corwin township.
Here she continued to go to school
untill she was stricken with a very
severe case of appendicitis on Friday
November 30 th, necessitating her re-
moval to the hospital at Battle Creek
for treatment, where everything was
done that loving hands could do to
restore her back to her usual good
health, but all to no avail, and the
Angel of Death called and the sum-
mons had to be answered. The fune-
ral will be held from the home at 1
o'clock this afternoon, and from the
Presbyterian church at Battle Creek at
2 o'clock. Rev. E F Clark of the Sil-
ver Creek Presbyterian church deliver-
ing the funeral sermon. Burial to be
in the Battle Creek cemetery.
Som om én ulykke ikke var nok, så skete der noget vildt traumatiserende på farmen 3 dage efter Astas begravelse. Læg mærke til, at i teksten er det den 11 årige søn, der finder noget. Der står hans navn var Lindorf, men han hed Lindstrom.Du kan også læse et uddrag nedenunder.
COULDN'T LIVE
    WITHOUT GIRL

        ______

Frank McKim Commits Suicide
 With a Shogun, Three Days
 After Her Funeral

              –

Frank, the 22-year-old son of Mr.
and Mrs. Dick McKim, met a tragic
death last Friday morning, every cir-
cumstance pointing to the coclusion
that he took his own life. While
grieving intensely over the death of a
girl friend, he is thought to have shot
himself with a single barreled shot-
gun, the charge blowing off the top of
his skull.
For the past four years, Frank has
worked as a farmhand for Jens Peder-
sen, who resides on the old Wilkerson
place, now owned by the Welch broth-
ers, two miles west of Ida Grove on
the north road to Battle Creek. The
young man had been attentive to his
work and was highly regarded by the
family. Unknown to members of either
family, apparently an attachment had
sprung up between Frank and Miss
Asta Pedersen, not quite 15 years of
age, who was taken seriously sick with
appendicitis November 30. The young
woman grew worse and died Tuesday
of last week, the funeral being held on
the following day. Although paying
no paricular attention to the matter
at the time, the Pedersen's remember
that young McKim also seemed deep-
ly affected by the girls death and Mrs.
Pedersen found his pillow tear wet on
several mornings after the young man
had arisen.
Last Friday morning, Lindorf, the
11-year-old son of Mr and Mrs Ped-
ersen, was in the horse barn with
young McKim and the latter is said to
have made some sort of remark to the
effect that if McKim should die, a new
suit of clothes, a shirt, tie and other
garments would be found for dressing
him with. He also remarked that he
would like to be buried beside the girl.
The Pedersen lad was somewhat
startled and frightened by these re-
marks and after a bit went to the
house and told his mother. She im-
mediately reported it to Mr Pedersen,
who suddenly remembered the peculiar
actions of his hired man for the past
few days and it instantly flashed into
his mind that McKim might have
harmed himself. He ran to the barn,
reaching for his knife instinctively,
feeling that he should find that the
young man had hanged himself. In-
stead he found the barn full of smoke
when he opened the door and in one
corner near an oats bin, he found the
body of McKim and a single barreled
shotgun close by.
In some manner, the young fellow
had leaned the gun so that the end of
the barrel was close to his left temple.
The heavy charge of duck shot, tore
the top of the skull and scattered the
brain matter in a grewsome fashion.
Coroner G C Moorehead and Sheriff
McLeod were quickly summoned to
the scene and removed the remains to
Ida Grove, where they were prepared
in the best possible shape for burial.
…............  For the past year and a
half he had worked on the farm of
Mr Jens Pedersen, west of town. The
shock of a great sorrow in their home
had its full force upon him.
Verdenskrigen raser

1. Verdenskrig rasede i Europa; heldigvis var Danmark ikke i krig, men meddelelserne om den grufulde skyttegravsskrig i Frankrig og Belgien var nok også nået helt til Iowa. USA holdt sig længe ude af krigen. Da Amerikadamperen Lusitania blev sænket, erklærede USA Tyskland krig den 6. april 1917. Det stod hurtigt klart, at det ikke var tilstrækkeligt at hverve frivillige soldater. Derfor blev der indført tvungen værnepligt. 1. bølge af sessioner fandt sted i juni 1917. Her var det helt unge mænd, der blev indkaldt. 2. bølge fandt sted i september 1918, og her var det også midaldrende mænd, der måtte på session.

Jens Peter måtte afsted 12. september 1918. I Danmark havde han også været på session, og i 1898 blev han erklæret uegnet til at være soldat. Han blev derfor slettet af den danske lægdsrulle. Mon han havde fået sine papirer med, da han rejste til USA, så han kunne dokumentere, at han var blevet kasseret.
Hans Draft Record er vist nedenfor, og her står ikke, om han var egnet eller uegnet til at blive sendt til fronten. Vi får gode oplysninger her: En adresse, at han er blevet amerikansk statsborger, at Katrine i 1918 holder fast i sit danske navn og ikke kaldes Catharine, at han er høj og middel i vægt, han har blå øjne og lyst hår.
HverdagVed folketællingen i 1920 bestod husstanden kun af Jens Peter, Katherine og Lindstrom (hans amerikanske navn). Jens beholder hele vejen igennem sit danske Jens, og de fleste danskere i USA, der hedder Jens, ændrer ellers navnet til John, Jim eller James. Familien boede nu i Garfield Township, så de er flyttet mellem 10 og 20 km væk. I 1915 boede Chris her, men det gør han ikke i 1920. Jens og Katrine er blevet amerikanske statsborgere i 1916. De ejer ikke deres farm, men lejer den. Der er 12 farmere på optællingslisten, og kun 3 ejede deres farm, så det har været helt almindeligt at leje.
Jeg har kun dette ene billede af Jens og Kathrine,
og jeg ved ikke hvornår det er taget,
men det kunne sagtens være
taget omkring 1919.Denne meddelse er fra avisen den 14. maj 1919. Det undrer mig, at det er min familie, der køber en farm her, idet Jens Peter i alle folketællinger står som lejer af de farme, han drev, men beliggenheden passer.

Det er interessant at se, at familien her vil rejse til Danmark i sommeren 1919. Det må jeg se, om jeg kan få bekræftet. Det kan i hvert fald passe med, at min oldemor havde det fantastiske billede ovenfor i sit album. Så må de jo have haft dette billede med af det fantastiske sted, de boede i Iowa. Det fine tøj kan jeg ikke lige forklare, og cigaren er i hvert fald kæmpestor. Man må sige, det er høj cigarføring.Staten Iowa lavede en folketælling i 1925. Nu boede de i Blaine Township, som ligger ved siden af Corwin.

Chris er flyttet ind hos dem. Han er blevet enkemand, står der, men det passer ikke. Han er blevet skilt fra Carla i 1917. Denne skilsmisse var omtalt i avisen The Ida County Pioneer.

Denne folketælling er speciel ved, at der på side 2 står navne på forældre. Ellers er der ikke så mange spændende oplysninger. Erhverv er ikke angivet, men man har ønsket at klarlægge uddannelsesniveauet hos befolkningen, og desuden lave en optælling af antallet af statsborgere og fremmede (uden statsborgerskab).Lindstrom er 18 år og ejer af denne moderne bil. Det var hans "star", står der i teksten.
Modellen er sandsynligvis en Willys Overland Roadster fra omkring 1920.
Jeg kan godt forstå, han ser ud, som om han ejer hele verden.
(Billedet har jeg fået af Kathy Ballard)

Det ser ud til, at de konstant flyttede.

2. februar 1928 stod dette i The Ida County Pioneer:

Jens P Pedersen, who has occupied the Hedrick place near Battle Creek the past year, expects to move March first to the 400 acres David Warnock farm two miles southwest of Battle Creek.
Neden under teksten her ses et udsnit af folketællingen i 1930. Sønnen var blevet gift med Delores (Dora) Evelyn Bentall den 25. marts 1929. Dora var født i Iowa, men havde en dansk mor. Det unge ægtepar hørte til husstanden. Familien boede atter i Garfield Township. Et township er en måde at opdele jorden på. Området er kvadratisk og måler 6 miles på hver led. Her boede de også i 1920.

Der står 1000 dollar i et felt, og det er egentlig udfyldt forkert. Det må være gårdens værdi. Da Jens lejer sin gård, skulle der have stået den månedlige leje. Jeg har taget 3 andre farmere med i udsnittet, så man kan sammenligne. Der er oplyninger om alder og om personernes alder, da de blev gift første gang.Vi får også at vide, at familien havde en radio. Hverken Jens eller Lindstrom var veteraner, så de har ikke været i den amerikanske hær.

William Palm var landarbejder og "lodger", måske har han været tjenestekarl på gården, han har i hvert fald boet der.

Det er jo omkring dette tidspunkt, at landbrugskrisen raser. Krakket på Wallstreet i 1929 førte til økonomisk sammenbrud.
I 1935 var der ingen seperat folketælling i staten Iowa. Hvis Jens og Katrine boede tæt på sønnen Lindstrøm i hele perioden fra 1930 til 1940, kan vi se på, hvor Lindstrøm og Doras børn blev født:

1. Betty Kathryn Pedersen, født 6. januar 1930, Maple Township, Ida County. Døde 1932
2. Lindstrøm Jr. Pedersen, født 16 Jul. 1931, Battle Creek, Iowa
3. Betty Kathleen Pedersen, født 19 Nov. 1933, Battle Creek, Iowa
Ved folketællingen i 1940 får vi at vide, hvor de boede i 1935, og her boede begge par i Woodbury County. Der er oplyst et stednavn Rural, som vist ikke findes mere. Men de er flyttet nærmere Sioux City. I 1940 har de lejet en gård hver i Grant Township, Woodbury County. Lejen var 7 dollar om måneden for Jens Og Katrine, og 10 dollar for sønnen. Så det har jo nok været små landbrug. Jens var 64 år og arbejdede 60 timer om ugen alle 52 uger om året. Lindstøm oplyste, at han arbejdede 48 timer om ugen og havde 2 ugers ferie.
Lindstrom og Doras børn på farmen. De hed Betty og Lindstrom Jr. På billedet til venstre står der 1941.
(Billeder fra Kathy Ballard)
For et ungt par blev det nok lidt for slidsomt, så de flyttede til den store by, Sioux City. Her har jeg fundet dem i adressebøgerne fra 1943, og så har de i hvert fald boet der fra 1942.

I 1944 står der, at hans erhverv var "mechanic", og de boede på denne adressse: 3810 7th Av. Når jeg slår ordet "mechanic" op i ordbogen er oversættelsen: mekaniker, reparatør, maskinarbejder.

Jens Peter døde den 8. maj 1944, og han blev begravet på samme kirkegård som datteren Asta. Stenen er udført på samme måde.

Hans nekrolog har jeg først fundet for nylig, og her står at han og Katrine flyttede til Sioux City i 1943. I 1944 boede de på denne adresse:
5308 Morningside avenue. Han blev 68 år

Fra Tammy Sexton Pedersen og Kathy Ballard, har jeg fået lidt flere billeder:
I 1945 boede Katrine i en lejlighed alene, men i adressebogen 1947 boede hun i samme blok som Dora (svigerdatter), der nu var fraskilt. Lindstrom var 4. september 1946 blevet gift med Gladys Johnson og boede på en anden adresse. Skilsmissen tog hårdt på Dora. Senere flyttede Lindstrom og Gladys til Minneapolis. Katrine blev boende tæt på Dora, og da Katrine døde overtog barnebarnet Lindstrom hendes lejlighed.


Hun døde den 9. december 1951. Her er hendes obituary, som blev bragt i The Battle Creek Times, Tirsdag den 13. d 1951, side 1. Deb Kueter har fundet den til mig.

Find dem på Find A Grave her.

Familiens 3 gravsten på Mount Hope Cemetery er fuldstændig ens.
Chris står her med Lydia. Lydia var hans niece.
Chris Mikkelsen


Efter 1925 flyttede Chris fra Iowa. Jeg ved ikke, om han derefter boede i Omaha i staten Nebraska, men jeg er helt sikker på, at han boede her i 1951 og døde i Omaha i august 1966, 83 år gammel. Fødselsdagen er korrekt.
Pouline Nielsen
Pouline rejste med Jens Peter og Katrine til Iowa i 1910. Og hun blev i Iowa i mange år. Den 25. februar 1916, blev hun gift med Henry Julius Pedersen, der også var indvandret fra Danmark i 1910. Avisomtalen af deres bryllup viser, at Jens Peter og Katrine betragtede hende som deres datter.

De fik 4 børn:

Clifford Barnhart, født 6. februar 1917 i Battle Township, Ida County, Iowa
Harry Arthur, født 7. marts 1918 i Battle Township, Ida County, Iowa
Helen Louise, født 26. juli 1919 i Maple Township, Ida County, Iowa
Earl Ernie, født 28. februar 1921 i Maple Township, Ida County, Iowa

Henry var farmer. I 1924 flyttede de til nabostaten South Dakota, og i 1927 døde Pouline (Lena).
Hendes mand giftede sig igen, men blev begravet sammen med Lena.
 © Billederne på hjemmesiden må kun bruges efter aftale
Kitta & Sven Petersen
Strandbjerggaardsvej 10
DK-4400 Kalundborg
Phone +45 5092 6645

campisten@yahoo.dk
kittapetersen@yahoo.dk
forlagethartung@yahoo.dk
Kitta & Sven
Tilbage til indhold