Zalew Wiślany - kittaogsven

Kitta & Sven
Kitta & Sven
Gå til indhold

Zalew Wiślany

Rejseliv > Tur til Polen 2019
Zalew Wiślany

Nær den russiske bjørn

Torsdag den 29. aug. tog vi på heldagstur til naturreservatet øst for Gdańsk - ude på landtangen, som på kortet i hvert fald ligner Holmslands Klit. Fra campingpladsen i Malbork var der 60-65 km god vej dertil. Landtangen deler Gdańsk Bugt og lagunen, hvis polske navn er Zalew Wiślany. Midt gennem landtangen og lagunen/indsøen løber grænsen til den strengt bevogtede russiske enklave Kaliningrad, Ruslands forpost mod vest, - ikke mindst militære!
Vi hav de store forventninger til turen ud ad tangen, som dog på ingen måder kan sammenlignes med den storslåede natur på tangen, som skiller Ringkøbing Fjord fra Vesterhavet. Hele turen foregik her gennem skov, skov og atter skov. Enkelte steder er der dog stikveje ned til hhv. lagunen og havet, hvilket vi naturligvis benyttede os af. Her var der til gengæld turisme for alle pengene. Masser af mennesker, badehoteller, pensionater, pizzeriaer, fiskerøgerier osv., osv. Et par campingpladser var der såmænd også. Byen Krynika Morska midt på tangen minder meget om vores vestkyst-turistbyer - fx Hvide Sande.
Vi kørte så langt ud af tangen, som der var offentlig vej. Det var til et lille fiskerleje for fjordfiskere i lagunen. Lokaliteten hed Piaski - det polske ord for "sand". Herfra gik vi omkring en kilometers penge gennem skoven tværs over tangen, op over klitterne ud til havet. Herfra kunne vi overskue den sidste bid polsk strand. Højst et par km længere fremme af stranden var grænsen til Rusland. Pludselig fik Kitta en sms på sin telefon fra vores teleselskab… "Velkommen til Rusland!".Side 13 i vores polske kortbog. Vi troede, at det ville være som at køre ud ad Holmsland Klit - men nej!
Skov, skov og atter skov,
intet vand at se.
En pudsig turistplakat. Øjensynlig stopper landtangen ved grænsen til Rusland. Godt nok er det EU's ydre grænse, men alligevel...

"Piaski byder velkommen" står der på denne flotte bænk, hvor busserne vender. Det lille fiskerleje Piaski er yderste forpost mod Kaliningrad/Rusland.
Det lille lagune-fiskerleje Piaski.
Heldigvis lod vi bilen stå i Piaski og gik tværs over tangen, - selv om der var en p-plads her ude ved Østersøen. Den var propfyldt - og dyr!
I vores kortbog er stedet angivet som fiskerihavn - nå!
Nåja, der var også mennesker på stranden. I øvrigt en del, der havde kigget dybt i flasken.

Her ender Polen! Et par kilometer længere omme langs stranden markerer 4 rækker højt pigtrådshegn helt ud i vandet, at her starter Rusland.

En uventet sms.
Tak for advarslen, CallMe!
Gudskelov var det gratis at modtage den.

What???
Med ét følte vi os meget langt hjemmefra - og uventet tæt på præsident Putin! Med de priser - og fare for overvågning - skulle vi bestemt ikke ringe hjem!

I alle henseender en oplevelsesrig dag - noget anderledes end forventet.

 © Billederne på hjemmesiden må kun bruges efter aftale
Kitta & Sven Petersen
Strandbjerggaardsvej 10
DK-4400 Kalundborg
Phone +45 5092 6645

campisten@yahoo.dk
kittapetersen@yahoo.dk
forlagethartung@yahoo.dk
Kitta & Sven
Tilbage til indhold