Malbork - kittaogsven

Kitta & Sven
Kitta & Sven
Gå til indhold

Malbork

Rejseliv > Tur til Polen 2019
Malbork
Malbork er en by i det nordlige Polen i Voivodskabet Pomorskie. Byen ligger ved floden Nogat. Den hører - som en række andre betydende polske byer - til kæden af Hansestæder.
Byen er især kendt for sin mægtige borg. Omtales som verdens største slotskompleks. Byen med den enorme korsridderborg Malbork (på tysk Marienburg) ligger 40 km syd for Gdansk. Borgen er anlagt i 1274 af Den Tyske Orden og består af en indre højborg fra slutningen af 1200-tallet samt en midterborg og en yderborg fra 1300-tallet. En del af området er indrettet til museum.
Byen og borgen blev stærkt ødelagt under 2. Verdenskrig, men er senere genopbygget. Så sent som i 2016 er borgkomplekset blevet færdigrestaureret.
I 1997 kom borgen på UNESCO's Verdensarvliste. Hele det enorme anlæg fylder 21 ha, - svarende til 29 - 30 internationale fodboldbaner.Hver dag var der tusindvis af turister, der besøgte stedet. Her blev talt alverdens sprog. Men da arealet er så kæmpestort, føltes det ikke generende.
Indgangen til museumsområdet.
Selvfølgelig er det en fantastisk oplevelse at udforske borganlægget i dagslys. Men det fuldstændig magiske opstår, når man går i skumringen, og de mange spotlights bliver tændt.

Fotografen kalder det her "den blå time"...
Vi slutter billedserien fra Malbork med billedet af en planche, der viser ødelæggelserne fra den sidste fase af 2. Verdenskrig, hvor sovjetiske tropper angreb både byen og borgen, hvor tyskerne havde lokalt hovedkvarter. 60% af borgkomplekset blev ødelagt.
Gåtur langs floden Nogat i aftenlys.
Langs floden var der en bred sti, der der blev brugt til løb, cykling, gåtur med hunden osv. Undervejs var der indrettet picnicsteder, hvor man måtte grille, ligesom der var mulighed for at fiske i floden. Vi var virkelig ikke alene denne augustaften, og som det fremgår af billederne viste solnedgangen sig fra den smukkeste side. © Billederne på hjemmesiden må kun bruges efter aftale
Kitta & Sven Petersen
Strandbjerggaardsvej 10
DK-4400 Kalundborg
Phone +45 5092 6645

campisten@yahoo.dk
kittapetersen@yahoo.dk
forlagethartung@yahoo.dk
Kitta & Sven
Tilbage til indhold