Strandbjerggård - kittaogsven

Kitta & Sven
Kitta & Sven
Gå til indhold

Strandbjerggård

Forlaget
Fra landbrug til rekreativt område
I maj 1971 købte vi stuehuset til Strandbjerggård - og har boet her siden. En lille måned, før vi flyttede ind, havde Strandbjerggård Grundejerforening haft stiftende generalforsamling i huset. I anledning af vores ”guldbryllup” med huset og foreningens 50-års jubilæum har vi på 100 sider beskrevet egnens og gårdens historie tilbage fra den store landboreform omkring år 1800 til udstykningen til fritidsformål i slutningen af 1960’erne - og endelig perioden siden, hvor ’fritidsfolket’ tog området i besiddelse.

 
22. maj 2021 havde vi bogpræsentation i silende regnvejr ude under vores pergola og carport. Mellem 40 og 50 mennesker - fortrinsvis fritidshusejere - mødte og blev beværtet med en Ceres Top pilsner, på flaske naturligvis. Det var dén øl, som der blev langet flest over disken af de år, da der endnu var indrettet landligger-købmandsforretning i gårdens tidligere staldlænge. Grundet corona-restriktioner kunne vores præsentation ikke foregå indendørs.
Johannes Christensen indrettede købmandshandel i den tidligere stald. I 1971 var butikken et omdrejningspunkt for de mange nye sommerhusejere. Her kunne man også købe ting, man havde behov for på grundene, fx fliser, søm og skruer.


I dette galleri ligger der billeder, vi har fået efter bogens udgivelse. Billederne er taget før 1971 af Liselottes forældre. Liselotte er født her i stuehuset på Strandbjerggård. Der er 12 billeder i galeriet. Klik på dem for se dem i stor størrelse.
 © Billederne på hjemmesiden må kun bruges efter aftale
Kitta & Sven Petersen
Strandbjerggaardsvej 10
DK-4400 Kalundborg
Phone +45 5092 6645

campisten@yahoo.dk
kittapetersen@yahoo.dk
forlagethartung@yahoo.dk
Kitta & Sven
Tilbage til indhold